מרכיבים:
1 חבילה (או 250 גר') אטריות "שבלולים" או "צדפים" או "סלילים"
5 מלפפונים כבושים בחומץ
2 ביצים קשות
1 כוס אפונה משומרת
5 כפות מיונז
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כוס ענבי טלי חצויים
אופן ההכנה:
לבשל את האטריות במי מלח לפי ההוראות על גבי השקית,
לשטוף במים קרים, לסנן ולשים בקערה.
לחתוך את המלפפונים והביצים הקשות לקוביות קטנות ולהוסיף לקערה.
להוסיף אפונה.
לערבב את המיונז עם הלימון והתבלינים.
לצקת לקערה ולערבב היטב.
הגשה:
לפזר פטרוזיליה קצוצה על כל מנה.
מצוין בהגשה מקורר.
מקור המתכון: משפ' צוריאל, נתניה