סלט ניסואז חמישה הדגנים

הניסווז הוא סלט ים תיכוני קלאסי מורכב מחסה, טונה, אנשובי, עגבניות, שעועית ירוקה, תפודים וביצים קשות. בגרסה הזו הוא מקבל שידרוג בריאותי  כאשר ממירים את התפודים בלקט החמישה דגנים. עוד שדרוג אפשרי: מחליפים את הטונה בסלמוןמרכיבים ל- 4-6 מנות :1 אריזה לקט חמישה דגנים 10 דקות של סוגת3 כוסות מים1 כפית מלח סוגת150 גרם (חופן גדול) שעועית ירוקה שלמה טרייה או קפואה מאודה או חלוטה6-8 עגבניות שרי חצויות או 3- עגבניות בינוניים, חתוכות לרבעים1 ראש חסה משי, מפורקת לעלים, שטופה ומיובשת היטב (או 2-3 ראשי בייבי חסה)1- בצל אדום קטן, פרוס דק1 כוס נתחי טונה משומרת מסוננת (כ-2 קופסאות)3 ביצים קשות, חתוכות חצאים או רבעים1/3 כוס זיתים שחורים במלח (טאסוס)6 פילה אנשובי (לא הכרחי)2-3 כפות עלי בזיליקום, חתוך לרצועותרוטב וינגרט חרדל:1 כפית מלח גסשן שום כתושה2 כפות מיץ לימון או חומץ בן יין (או שילוב)1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגריםקורט פלפל שחור6 כפות שמן זית כתית מעולהאופן ההכנה:מכינים את הרוטב: בקערה קטנה כותשים את המלח ושום ביחד.מוסיפים את יתר החומרים לרוטב בהדרגה.טורפים קלות במזלג או מטרפת יד.שמים את תוכן האריזה בסיר ומוסיפים את המים והמלח. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות. מסננים נוזלים, אם יש, ומעבירים לקערה גדולה ורחבה. בוחשים והופכים עם כף עץ כדי לקרר את התערובת.  מערבבים עם ¼ כוס מהרוטב.הרכבה: בקערה, קורעים את עלי החסה ומערבבים עם כף מהרוטב. מסדרים בערימה בצלחת הגשה גדולה. מסדרים ערימה של חמשת הדגנים. מערבבים עוד כף רוטב עם השעועית ומניחים בקערה.עוברים על הפעולה עם העגבניות.מסדרים ערימות קטנות של טונה, זיתים, ביצים ואנשובי.מקשטים ברצועות עלי בזיליקום ומגישים.צילום: דן פרץ

הניסווז הוא סלט ים תיכוני קלאסי מורכב מחסה, טונה, אנשובי, עגבניות, שעועית ירוקה, תפודים וביצים קשות. בגרסה הזו הוא מקבל שידרוג בריאותי  כאשר ממירים את התפודים בלקט החמישה דגנים. עוד שדרוג אפשרי: מחליפים את הטונה בסלמון

מרכיבים ל- 4-6 מנות :
1 אריזה לקט חמישה דגנים 10 דקות של סוגת
3 כוסות מים
1 כפית מלח סוגת
150 גרם (חופן גדול) שעועית ירוקה שלמה טרייה או קפואה מאודה או חלוטה
6-8 עגבניות שרי חצויות או 3- עגבניות בינוניים, חתוכות לרבעים
1 ראש חסה משי, מפורקת לעלים, שטופה ומיובשת היטב (או 2-3 ראשי בייבי חסה)
1- בצל אדום קטן, פרוס דק
1 כוס נתחי טונה משומרת מסוננת (כ-2 קופסאות)
3 ביצים קשות, חתוכות חצאים או רבעים
1/3 כוס זיתים שחורים במלח (טאסוס)
6 פילה אנשובי (לא הכרחי)
2-3 כפות עלי בזיליקום, חתוך לרצועות

רוטב וינגרט חרדל:
1 כפית מלח גס
שן שום כתושה
2 כפות מיץ לימון או חומץ בן יין (או שילוב)
1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
קורט פלפל שחור
6 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב:
בקערה קטנה כותשים את המלח ושום ביחד.
מוסיפים את יתר החומרים לרוטב בהדרגה.
טורפים קלות במזלג או מטרפת יד.
שמים את תוכן האריזה בסיר ומוסיפים את המים והמלח.
מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות.
מסננים נוזלים, אם יש, ומעבירים לקערה גדולה ורחבה.
בוחשים והופכים עם כף עץ כדי לקרר את התערובת. 
מערבבים עם ¼ כוס מהרוטב.

הרכבה:
בקערה, קורעים את עלי החסה ומערבבים עם כף מהרוטב.
מסדרים בערימה בצלחת הגשה גדולה.
מסדרים ערימה של חמשת הדגנים.
מערבבים עוד כף רוטב עם השעועית ומניחים בקערה.
עוברים על הפעולה עם העגבניות.
מסדרים ערימות קטנות של טונה, זיתים, ביצים ואנשובי.
מקשטים ברצועות עלי בזיליקום ומגישים.

צילום: דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר