סלט פסטה צבעוני

מתכון של רשת טיב טעם המשלב שלל צבעים, ירקות, פסטה וגבינת פרובולונה המוסיפה גוון ייחודי לטעם

מתכון המשלב שלל צבעים, ירקות, פסטה וגבינת פרובולונה
מתכון המשלב שלל צבעים, ירקות, פסטה וגבינת פרובולונה. צילום אפיק גבאי

חומרים ל- 6 מנות

‏ חבילת פסטה קצרה וחלולה (500 גרם) – למשל טבעות

‏4 זוקיני (אפשר ב-2 צבעים) פרוסים לאורכם

‏4 פלפלים (עדיף ב-3 צבעים) חצויים ללא זרעים

‏1 צנצנת בצל צלוי בשמן חמניות כמו של Terre Crude

עלים שלמים או קרועים מ-1/2 צרור בזיליקום

‏100 גרם גבינת פרובולונה כמו של Ciresa מגוררת

‏3 כפות שמן זית כמו של Cirio

מלח ופלפל שחור גרוס

‏2 כפות מטבל על בסיס ירקות עם צ'ילי כמו של Polly

אופן ההכנה

‏ מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה.

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

‏ מסדרים פרוסות זוקיני בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

בתבנית אחרת מניחים פלפלים, משמנים ומתבלים.

‏ אופים את שני סוגי הירקות 20 דקות להזהבה.

‏ מאחסנים את הפלפלים בכלי אטום עד לצינון (כדי להקל על הקילוף). מסירים את הקליפות וקורעים לרצועות.

‏ מערבבים בקערה את הפסטה המבושלת עם רצועות הזוקיני והפלפלים, בצל צלוי, בזיליקום וגבינת פרובולונה.

מתבלים בשמן זית ומטבל על בסיס ירקות, מערבבים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה