סלט קינואה עם תפוחי עץ גרנד סמית טרגון ודבש

סלט קינואה עם תפוחי עץ גרנד סמית טרגון ודבש
מתכון של שף צ'רלי פדידה – שף ויועץ קולינרי, עבור USAEC – מועצה המאגדת חמש מדינות המגדלות תפוחים אמריקאים בשלל זנים

מצרכים ל- 4 מנות

250 גרם קינואה מבושלת במים רותחים 8 דקות או עד לקבלת מרקם "אל דנטה"

1 תפוח עץ גרנד סמית קלוף חתוך לקוביות

1 גבעול סלרי חתוך אלכסונית

פילטים מחצי לימון

50 גרם אגוזי מלך קלויים או פקאן במחבת עם חצי כפית מלח וכפית סוכר

20 עלי טרגון קצוצים

1 כפית דבש

3 כפות שמן זית איכותי

3 כפות מיץ לימון

מלח דק

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מניחים את הקינואה המבושלת בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים: תפוח עץ, סלרי, לימון, אגוזי מלך וטרגון קצוצים.

בקערית נפרדת מערבבים את הדבש, שמן הזית ומיץ הלימון, ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את הרוטב לקינואה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

 

מתכון של שף צ'רלי פדידה – שף ויועץ קולינרי, עבור USAEC – מועצה המאגדת חמש מדינות המגדלות תפוחים אמריקאים בשלל זנים, כולל דלישס זהוב, גלה, גרני סמיט, אמפייר, דלישס, האניקריספ, יונתן זהוב, פוג'י  ומקינטוש. נציג בישראל: יובל בר-נר, שמייצג גם את מועצת האגסים האמריקאית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר