האתגר התאי שלי
ביום חופש לגדולים בלבד, הלכנו לסרט לפני הצהרים ואחריו אכלנו ארוחה מעולה במסעדה תאית.
השילובים המיוחדים בתיבול התאי משכו אותי תמיד, אבל כמי שנרתעת מדגים ופירות ים על סוגיהם השונים, התרחקתי ממטבח זה ששם אותם במרכז השולחן… למרות זאת, הביקור במסעדה אתגר אותי ופניתי לחפש מנות תאיות צמחוניות.
התיבול האופייני לתאילנד משלב חמצמצות של למון גראס, תמרינד וליים, יחד עם עשבי תיבול כמו בזיליקום, נענע וכוסברה. הרבה פעמים מוסיפים לסלטים ולתבשילים בוטנים או אגוזי קשיו מרוסקים ופירות טרופים כמו אננס ופפאיה.
קינארי, דמות מהמיתולוגיה התאית – חציה אישה, חציה ברבור.
חומרים ואופן ההכנה:
הסלט מכיל אגוזי קשיו במקום שמן נוזלי. 3 אגוזי קשיו = 1 מנה שומן
2 מלפפונים חתוכים לגפרורים
1 פלפל צהוב או אדום חתוך לגפרורים
לחתוך בעזרת קולפן ירקות לפסים ארוכים:
2 גזרים חתוכים בעזרת קולפן ירקות לפסים ארוכים וקצוצים לגודל ביס
2-3 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונית
חופן גדול כוסברה קצוצה דק
חופן קטן יותר בזיליקום קצוץ דק
רוטב:
2 כפות מיץ לימון או ליים
2-3 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז
1-2 שיני שום כתושות
2 כפיות סוכר
מלח- במידת הצורך
צ'ילי
לערבב הכל ולהגיש מייד עם אגוזי קשיו קלויים ומרוסקים מעל.
הספר יצא במהדורה אלקטרונית בלבד
http://mendele.co.il/?wpsc-product=pinatohel