סלט ירוק עם טונה וסלק טרי

מתכון להכנה קלה ומהירה של רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לחברת סטארקיסט. מותאם לארוחה מפסקת לקראת צום הכיפורים

להניח את כל מרכיבי הסלט והרוטב בצלחת ולפזר מעל את הטונה. צילום ניר עצמון
להניח את כל מרכיבי הסלט והרוטב בצלחת ולפזר מעל את הטונה. צילום ניר עצמון

רכיבים

1 קופסה טונה בשמן זית – מסוננת

5-6 עלי חסה טרייה – שטופים ומיובשים

½ כוס עלי בבזיליקום – טריים

1 צרור קטן של ארוגולה טרייה – שטופה

1 סלק טרי קלוף פרוס דק דק (אפשר לעשות ממנו קילופים עם קולפן)

½ כוס קינואה שבושלה בהרבה מים כמו פסטה

רוטב ויניגרט חרדל

חומרים לרוטב ויניגרט חרדל

2 כפות חרדל דיז'ון חלק

5 כפות מיץ לימון טרי

10 כפות שמן זית

2 כפות דבש

מלח, פלפל שחור גרוס

הכנת הרוטב

לערבב יחד בקערת ערבוב את הכל מלבד השמן.

להוסיף את השמן בזילוף תוך כדי ערבוב ולטעום.

(ניתן לשמור במקרר כשבועיים).

הרכבת הסלט

להניח בקערת ערבוב את כל המרכיבים מלבד הטונה והרוטב.

לערבב יחד בעדינות .

להוסיף מעט מהרוטב, לערבב ולטעום.

במידה וצריך עוד רוטב – להוסיף.

להניח בצלחת ולפזר מעל את הטונה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה